Bekendmaking

De bekendmaking van de winnaar van Lekkerste Aspergebier vindt plaats nadat de jurering heeft plaatsgevonden. Er wordt jaarlijks één prijs “Lekkerste Aspergebier” toegekend, dus geen 2e en/of 3e prijs (zilver en/of brons) met dien verstande dat er ook geen communicatie plaatsvindt hierover. Over de uitslagen wordt voor, tijdens en na de bekendmaking niet gecorrespondeerd.

De winnaar “Lekkerste Aspergebier” zal persoonlijk door de organisatie op de hoogte worden gebracht en de bijbehorende oorkonde overhandigd krijgen. Tevens zal men toestemming krijgen om het zegel “Lekkerste Aspergebier” met vermelding van het desbetreffende jaartal te mogen gebruiken voor promotionele doeleinden. Daarnaast zal er een persbericht geplaatst worden.

Indien er minder dan drie inschrijvingen geplaatst zijn, zal de wedstrijd afgelast worden.

Jurering vindt plaats door een jury afgestemd op het aantal inschrijvingen op basis van een blindproeverij van drie bieren (A, B, C) in combinatie met een klassiek aspergemenu. Dit betekent dat iedere inschrijving een code krijgt en dat ieder jurylid drie bieren ter beoordeling krijgt.

Er zullen net zoveel blindproefrondes gehouden worden als nodig is om tot een winnaar te komen.